M142 HIMARS – стъпки 9a, 12a и 13a

След доста късния напредък в работата по Trumpeter 01041 – M142 HIMARS – днес в малко по-човешко време.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Децата отидоха на рисуване, Надя простря прането, пуснах си в YouTube 10 часа викингска музика, прибрах клавиатурата да не ми пречи и запретнах ръкави.

Първо реших да се върна малко назад към стъпка 9, която не знам защо бях пропускал до сега.

Упътване – стъпка 9

Достатъчно проста стъпка, но все пак отново с 2 особености. Първата си е изцяло мой проблем – явно съм допуснал грешка в някоя предишна стъпка, та малко трудно ще залепя комбинациите от частите D22+J13 към шасито. Но за това съм си виновен сам, ще се оправя някак.

Втората се казва просто част D4. Това маркуч ли е, тръба ли е, но го пробвах без лепило как ще се сглоби и… Ами трудно ще е. След като боядисам частите и пристъпя към сглобяването – обезателно ще направя видео, че да ми се смеете и вие.

Упътване – стъпка 12
Упътване – стъпка 13

Стъпката не е нещо особено. Разбира се, имаше малко драма с напасването на вратите към пантичките и изобщо към кабината, но не е нещо особено. Оставих сглобяването на страничните огледала, защото част WJ20 трябва да се боядиса в черно, както и частите WJ33, за които не успях да разбера къде точно се лепят, но това май няма как да стане без да залепя цялата кабина.

Разбира се – оставих всички прозрачни части (означени с GPx) за след боядисването.

И така – визуално прогресът след общо около 1 час и 15 минути работа:

M142 HIMARS – стъпки 9a, 12a и 13a

Ако погледнете внимателно снимката ще можете да видите един частичен мой пръстов отпечатък от палец върху вратата – случват се и такива неща – циментът, който нанасях от вътрешната страна „протекъл“, и аз, без да видя, натиснах с палец. Оставям го да „стегне“ и ще се опитам да го изшкуря с 2500 гъбичката отзад (това кафявото нещо).

По-късно днес може да „завърша“ стъпка 13 със залепянето на частите WJ27 и WJ28 (носачите на огледалата) и да започна с боядисването…

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *