M142 HIMARS – стъпки 10b и 11a

След почти двуседмично прекъсване – най-накрая се връщам обратно към работата по Trumpeter 01041 – M142 HIMARS.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Днес се бях „засилил“ да работя доста по модела, но… винаги изниква едно „но“!

Първо към 10:00 съпругата ми реши, че все пак ще ходим да „пием кафе“ – така наричаме съботно-сутрешното си посещение на магазин 100 Beers, което вече сме превърнали почти в традиция. Пихме по 1-2 бири (тя – една, аз – две), минахме през Butcher, още един-два магазина и се прибрахме към 13:00. Ахах да отворя кутията, и… То стана време да водя Преслав на рожден ден. Заведох го, върнах се и докато се чудех да започвам ли и то стана време да ходя да го вземам. Отидох, докато чакаме тортата, там снимки на всички с рожденика и тортата и… се прибрахме малко преди 20:00. Надя и децата вечеряха, Надя отиде да си ляга, че беше доста уморена, оставиха ме сам в кухнята и най-накрая отворих кутията!

На 7 март завърших първата част от стъпка 10, за това логично днес продължих с втората част.

Упътване – стъпка 10

Достатъчно проста стъпка, но все пак с 2 особености. Първата е очевидна – има доста лепене на декали (т.е. лепенки), което принципно не е проблем, но може да се направи едва след като детайлите са финално оцветени.

Втората е, че част C6 се лепи към части D19 и D20 по малко странен начин, който не се вижда на картинката в упътването. Ако тръгнете да лепите първо тези части ще видите съвсем логичен начин да ги залепите, но той не е правилния – после няма да можете да сложите клавиатурата C8 и да залепите целия детайл към J5. За това бих ви препоръчал първо да залепите C8 към D19 и D20, цялата тази конструкция към J5 и едва след това да лепите C6. Всичко ще си дойде на мястото. И понеже все още не ми се спеше (че то и в момента все още не ми се спи) – реших да продължа със стъпка 11.

Упътване – стъпка 11

Стъпката е технически лесна и приятна, единствено мога да ви посъветвам при сглобяването на седалките да лепите облегалката WJ40 последна – получава се най-лесно.

И така – визуално прогресът след общо около 1 час работа:

M142 HIMARS – стъпки 10b и 11a

Повечето части на снимката са само dry-fitted – т.е. не са залепени. Заради боядисването на части от седалките в цвят каки и лепенето на декали по детайл <<J>> от втората част на стъпка 10 те не са залепени, а задната стена на кабината J11 не е залепена, за да може да се залепят по-лесно седалките след като се боядисат.

Утре от 11:00 децата са на урок по рисуване, та ще видя как ще ги уплътня тези 2 часа…

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *