Материали

Ден за покупки. Е – не точно де – ден за получаване на покупки.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Всичко „започна“ от голямата дъщеря – в момента е във фазата си на аниме фенка и си купува разни аниме фигурки – ОК, нямам нищо против, щом я влече. Миналия уикенд си купи една фигурка на някакво момиченце, но беше леко разочарована – не била оцветена както трябва, цветовете били грешни. И направи голямата грешка да ме попита дали може да я оцвети тя в правилните цветове.

О, да – може, моето момиче, разбира се. Беше заета през цялата седмица, че дори и днес, събота – курсове по химия и биология от 9:00 та чак до 17:00, но като се прибра… Вземи този разредител MRP Mr. Thinner и си стрипвай фигурката! За незапознати – сваляй фабричната боя.

Междувременно, като добър родител, обясних какво е Zenithal Priming, обаче имах само бял и розов Mr. Finishing Surfacer 1500, а междувременно в HobbyLand бяха получили доставка на сив и черен, тааа… Направих една поръчка. И докато правих поръчката, по някакви неведоми пътища видях, че имат и DN Models Merkava Balls and Chain skirt set, та цъкнах и тях… Сигурен съм, че някъде четох ревю за тях, но не си спомням колко положително беше. Голяма работа – или ще станат, или не…

Взех още някакви бои, които я ми потрябват, я – не, ама да има. И едно цианоакрилно лепило 20 ml на AK Interactive, че тези на Tamiya, които ползвам в момента, са по 3 ml. Обаче нещо ме съмнява това лепило – Tamiya-та е по-скоро гел и се нанася супер лесно, това ми се вижда малко прекалено редичко. Ще видим.

Допълнително взех и малко putty-та (не терминалния емулатор де) на Mr. Hobby и Tamiya – китове за запълване на разни пукнатини и прочие. Ще влязат в употреба.

Както и да е де – детето си стрипна фигурката до колкото можа днес, така че утре ще праймваме. А иначе кухнята ни смърди на лаков разредител в момента…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *