Подобрения

Днес времето беше студено и неприятно, работих до доста късно, Елена беше на балет до 20:30, приготвях вечеря и… то не остана време за нищо друго.

За сметка на това пък сутринта ходих до Speedy 😉

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Още когато започвах Namer-а и се чудех кой от трите предложени варианта да сглобявам у мен се прокрадна еретичната мисъл да сглобя четвърти – вариант A от предложените от MENG плюс едно „малко“ подобрение – съвместима добавка от същия производител:

За късмет (щях да напиша „за щастие“, но не е много уместно в случая) направих поръчката за тази последна бройка в може би единствения магазин в ЕС, в който беше налична, на 4 октомври. Защо за късмет – след събитията от 7 октомври и началото на операция Iron Swords буквално всички модели на техника на IDF са разграбени от всички магазини…

Та тъкмо тръгнах да натискам бутона „Поръчай“ и – греда! Оказа се, че магазинът го играе доста environmental-friendly и изисква минимална сума за поръчките, които се изпращат по пощата. След не-особено-дълъг размисъл реших, че колкото и да ми се ходи до Берлин да го взема лично май е по-евтино да си купя още нещо, че да „закръгля“ стойността.

Имам една идея за доста по-сложен следващ проект (за това друг път), така че вече съм горд собственик и на:

Снаряди XM1113, M549A1 и M795 за 155 mm гаубици на NATO. Малката ми дилема е как ще ги сглобявам – тези белите „перчици“ в предната част на снарядите M795 и M549A1 са фотоецвани части, които трябва да се залепят към снарядите със секундно лепило. А диаметърът на един снаряд е малко по-малко от 4.5 mm…

, ,

Един отговор за “Подобрения”

  1. […] да чистя… Пък и още бях въодушевен от последната придобивка, та реших да се захвана с нея. Е, почти […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *