FROG-7 – стъпка 3a

Днес (всъщност вчера) продължавам сглобяването на Trumpeter 01025 – 9P113 TEL w/9M21 Rocket of 9K52 Luna-M Short-range artillery.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Една от омразните ми стъпки при сглобяването на съветски модели на колесни превозни средства. Все пак не е най-омразната – стъпка 4 ще бие и тази, обещавам ви!

По същество – стъпка 3 е това:

Упътване – стъпка 3

През дългия уикенд имах малко време да се занимая и с този модел. Уви – имах доста силна вътрешна борба – хем ми се сглобяваше, хем знаех какво ме очаква, та постоянно си намирах някакви оправдания да отлагам.

Най-накрая Надя изведе децата на разходка с уговорката докато те са навън аз да си разпъна светлини, камери и микрофони и да сглобявам, че да не ми пречат, а и аз на тях.

Е да, ама тъкмо инсталирах осветлението и се оказа, че на Надя ѝ е лошо и се прибират. Разбрахме се да ги изчакам, да обядват, де пият вода и изобщо да използват кухнята като кухня и едва след това да започна.

Така и направихме. Е – посглобявах, почти си изпълних програмата минимум – даже не завърших и цялата логически обособена първа половина от стъпката (горната половина от страницата на упътването) – едната от двете огледални части! Останаха ми да сглобя D36+B77 и B75+B76, ама май така стана по-добре! Във втората част ще внимавам повече!

Общо взето – стъпката беше „тегава“ работа. Не съм доволен от себе си. След около 1 час и 5 минути стигнах до тук:

А в реално време сглобяването изглеждаше така:

В четвъртък или петък – повече, а и по-добре, надявам се…

Един отговор за “FROG-7 – стъпка 3a”

  1. […] последно този модел го бях сглобявал на 8 май (нищо, че статията е публикувана на 9-ти), а и не бях […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *