Нови модели

Коледа е – стават чудеса. Или поне Добрият Старец идва. А в моя случай – минава през офис на speedy.bg за получаване на пратки. Особено след като сам си ги поръчал и собственоръчно платил.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

И така – вече съм горд собственик на два нови модела на Trumpeter:

05592 Soviet 2S7M Self-Propelled Gun:

2S7M Pion-M/Malka

Модифицираната версия на 2С7 Пион – 2С7М Малка – това е оръдието/гаубицата с най-голям калибър на въоръжение в армиите на Русия, Украйна, Ангола, Азърбейджан, Беларус, Грузия, Северна Корея и Узбекистан, използващо боеприпаси с калибър впечатляващите 203 mm и способно да изстрелва ядрени заряди на разстояние до 55 km. Същевременно това е и най-тежкото самоходно оръдие – с тегло 45t – произвеждано някога.

Звукът от изстрела е толкова силен, че може временно да извади от строя човек – оръдието е снабдено със звукова аларма, която предупреждава околните 5 секунди преди самия изстрел.

Произвежда се между 1975 и 1990 и е на въоръжение от 1976 година.

09569 P-40/1S12 Long Track S-band acquisition radar

P-40/1S12 S-band Acquisition Radar

Радиолокационна станция (РЛС) за далечно откриване на цели П-40/1С12 (НАТО обозначение: Long Track). Използвана е като част от зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) 2К11 Круг от бригадите за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сухопътните войски. Способна е да открива цели на разстояние до 370 km и има станция 1С62 за комуникация с РЛС 1С32 за целеуказване на ЗРК.

, , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *