Нови инструменти

Най-накрая ми пристигна поръчката за инструменти и консумативи от HobbyLand. Отне им цели 7 дни – обикновено изпращат поръчката същия ден и доставката е на следващия, но явно нашите куриерски компании наваксват с черни петъци, кибер понеделници и прочие, та в софийския магазин чакаха бургийките от пловдивския до вчера за да ми изпълнят поръчката.

Покупките

Ако някой начинаещ изобщо някога попадне на тази статия – един съвет от мен: започни с Tamiya!? Моделите им са изключително подходящи за начинаещи – нямат много части (за съжаление това води и до липса на някои дребни детайли, обаче), отливките им винаги са с много добро качество, напасването на отделните части е просто plug-and-play и почти не се нуждаят от почистване, пилене, шкурене и прочие, инструкциите са много точни и ясни и моделите се сглобяват изключително бързо. Само за справка – до тук (09/12/2022) съм отделил 2 часа и 45 минути за изпълнението на стъпки от 1 до 6 (при това стъпка 2 – само половината) на 2K6 Luna и съм… Ами още съвсем в началото. А сглобяването на ЦЕЛИЯ модел M113A2 ми отне точно 2 часа и 26 минути!

Инструментите им също са, ако не най-добрите, то едни от почти най-добрите. Преди няколко години, когато започнах да сглобявам и боядисвам фигурки за настолни игри, започнах с инструменти на The Army Painter. И, ами… абе има разлика, честно. Дори и 11 годишният ми син предпочита да работи с клещите на Tamiya когато сглобяваме заедно!

От цялата тази поръчка с най-голямо нетърпение очаквах шкурката във вид на гъбички. Предимствата ѝ са, че е мека и се огъва (каква изненада) по детайла и позволява доста по-добър контрол. Разбира се – най-вероятно можеше да импровизирам нещо подобно с обикновена шкурки на листа и домакинска гъба за миене на съдове, ама защо – „кеф цена няма“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *