96K6 Панцирь С1 – стъпки 1, 2a и 3a

Три седмици не съм (добре де – не бях) сглобявал модели и най-накрая ми дойде музата. А защо ми дойде музата – вижте по-долу!

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Наложи ми се да започна сглобяването на нов модел, а именно – за да го спася. Защо да го спасявам, може би се питате? Амиии… Защото имам малки котета. Които все още не са улегнали достатъчно, по цял ден (и цяла нощ, за по-интересно) тичат като хуни из апартамена, катерят се и… Този модел го имам от доста време и до сега го съхранявах върху една библиотека. Да, но малките котета (особено Хер Ото Флик) се научи да се качва върху моделите, складирани отгоре, и след като два пъти успя да го събори от около 2,5 метра… Реших, че няма да е много здравословно за модела да го оставям там. И така – преместих го в кухнята, където принципно „работя“. Да, ама и кухнята ни не е особено разтегателна, така че… Ами трябваше да започна да го сглобявам.
Е – днес му дойде реда – следват стъпки 1, 2 и 3:

Упътване – стъпка 1

Бидейки MENG не очаквах някакви проблеми със сглобяването – все пак според мен това е една от най-добрите фирми-производителки на модели. Всички техни модели, които съм сглобявал, са с ясни и точни инструкции и почти перфектно напасване на отделните части една към друга.

Известна изненада беше напасването на части C18 и C32 към C25 (видно и на клипчето), но не се оплаквам – достатъчно ясно е в момента, в който тръгнете да сглобявате. Разбира се – успях да „забравя“ за части D50 и C11, но не беше никакъв проблем – даже по-скоро ви препоръчвам да ги направите като мен.

Упътване – стъпка 2

Тази стъпка беше учудващо лесна. Разбира се, нямаше да съм аз, ако… Ако не се наложи да променя описанието сега – докато пиша статията. Оказва се, че съм пропуснал да залепя частите C17, C43 и C21 – за щастие няма да е проблем да ги добавя в следващата сесия.

До тук всички части се очаква да се боядисат в матово черно, с изключение на C34 и C35, които трябва да са в цвят burnt iron – абе нещо като чугун, стомана и т.н. Прецених, че ще е по-лесно да ги оцветя с четка накрая – така или иначе няма да се виждат кой знае колко…

Упътване – стъпка 3

Тук само залепих C56, C57 и C36 – първо трябва да грундирам и боядисам всичко до тук и чак след това да ги залепя едни към други, иначе ще е някакъв кошмар. Но „проиграх“ напасването едни към други и съм доста, доста доволен как се получава за сега!

И така – след около час и 15 минути работа (и още около час и половина поставяне на камери, осветление, аудио и прочие чудеса и после разглобяването на цялата тая система) прогресът е почти добър:

Съкратената версия на клипчето от сглобяването е това:

А в реално време сглобяването изглеждаше така:

Разбира се – нямаше да съм аз, ако не бях направил някоя простотия. Докато се приготвях да снимам резултата от работата си реших да сменя два обектива – да махна един от камера B и да го сложа на фотоапарата. Е – в процеса на смяна успях да го изпусна върху сглобените части, при което счупих тия стърчащите малки нежни нещица в левия край. За щастие – отчупиха се „чисто“ в основата си и в момента ги виждате просто залепени с малко цимент – не мисля, че ще има отражение върху крайния модел. Или поне се надявам…

Кога ще продължа – не е ясно за сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *