M142 HIMARS – стъпка 1a

От повече от месец не съм сглобявал нищо – нямах вдъхновение. Но в светлината на последните доставки на оръжейни системи за Украйна реших да се взема в ръце и започнах Trumpeter 01041 – M142 HIMARS.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Всъщност доста се двоумях кой модел да започна – ReyField Model 5065 – Leopard 2A6 или Trumpeter 01041 – M142 HIMARS. Точно в момента не ми се занимава да сглобявам верижна машина – все пак една започнах „Луна“-та – и реших да разнообразя с някаква колесна машина.

А защо започнах нов модел, всъщност – решил съм да снимам как сглобявам 2К6 Луна изцяло, обаче това се явява и главната спънка – докато разположа „студиото“ – там камери, микрофони и други в кухнята, докато извадя инструментите и модела и се започва едно влизане и излизане в кухнята – на един му се пие вода, на друг му се яде, на трети не знам какво… И ми се отщява. За това HIMARS-а съм решил само да правя по една снимка в края на всяка „сесия“. То така или иначе YouTube клипчета по 1 час никой не гледа, а пък ще мога по-лесно да отделям по 1 час вечер след работа преди лягане.

Та – днес започнах. Моделът изглежда ОК, поне на първо време – няма някакви големи проблеми с напасването на отделните части. В KitMaker форума го пооплюха, че не бил съвсем точен, но поне за сега не мисля да се впрягам прекалено много за това.

Целта:

Упътване – стъпка 1

Е – след 1 час лежерна и приятна работа – прогресът е това:

M142 HIMARS – стъпка 1а

Това е около ⅓ от стъпка 1 – ама аз не бързам за никъде.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *