Leopard 2A6 – стъпки 6b и 7a

В последния почивен ден за тази седмица продължавам сглобяването на модела RyeFieldModel 5065 – Leopard 2A6.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Мислех и вчера да сглобявам, но прекарах целия ден в четене на новини от Русия, та не правих нищо. Днес сложих патицата да се пече във фурната, двете големи деца излязоха, Катя седна да решава задачи по математика, с Надя седнахме в кухнята да си допиваме кафето и извадих модела. Имах да завършвам стъпка 6 – фотоецваните части (в упътването са оцветени в жълто и са отбелязани с Y+номер):

Упътване – стъпка 6

Доста пипкава стъпка – ама наистина пипкава! Всички фотоецвани частички са миниатюрни, Y23 и Y33 трябва да се огъват, а за Y26 даже не искам и да си спомням колко са невидими. При това едно от тези частчета успях да го изпусна докато го вземам с пинсетата, и добре, че Надя точно в този момент ме гледала какво правя, та видя къде се беше приземило.

И така – отне ми 20 минути да сглобя това:

Направих снимките, децата още ги нямаше и реших да продължа и със стъпка 7, или поне това, което мога да направя от нея в момента:

Упътване – стъпка 7

Прозрачните части ги оставям за след боядисването на модела, както и двете звена от веригата, защото трябва да се боядисат отделно преди да се залепят.

Отне ми около 30 минути да стигна до тук:

Утре ще продължа с междинните стъпки A1 и A2 ако не съм много уморен след работа…

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *