Leopard 2A6 – стъпка 2

Продължавам сглобяването на немската „котка“ – модел RyeFieldModel 5065 – Leopard 2A6.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Вчера се прибрах доста уморен, Елена се тресеше от нерви за днешната си матура по БЕЛ иии… абе не бях в настроение за модели.

Днес се прибрах още по-уморен с двете по-малки деца от офиса, обаче те (децата) нещо не бяха особено гладни – то след 6 сладоледа кой ли ще е гладен – та реших да „подишам малко лепилце“. Изчаках Надя да хапне, разчистих масата и извадих Leopard-а.

И така – стъпка 2:

Упътване – стъпка 2

Относително лесна стъпка, но за сметка на това – дълга и леко досадна – най-вече заради 14-те торсионни бара на окачването.

Започнах отзад-напред – т.е. първо с малките детайли в задната част на модела. Учудващо лесни и логични за сглобяване, само част A46 нещо не искаше да влезе както трябва и трябваше да я поизпиля малко по-сериозно. И, разбира се – частите Y30 и Y31, които трябва да се залепят към част B22. Защо? Y30 и Y31 са фотоецвани части, които трябва да се изрешат от платката, да се огънат както е показано и да се залепят с цианоакрилно лепило. Всичко щеше да е много лесно, ако не бяха толкова миниатюрно мънички! И, разбира се, докато се опитвах да залепя първата от тях – успях да я изпусна!

Обикновено Надя ми помага да намирам такива изпуснати малки части на пода, но този път и тя се отказа. Вдигна ръце, стана, погледна работния плот и ме попита: Абе – да не е това? Е – това беше, за мое щастие.

С останалите части проблеми нямаше – само дето е малко досадно да чистиш 14 торсионни бара – изрязваш ги от шприц-формата, режеш по 7 „чеплъка“ на всеки, пила, шкурката, проба и чак тогава лепене. Поне частите C32 са работещи! Има вариант и C19 да се направят работещи с изрязването на едно малко лифтче, както е показано в упътването, но предпочетох да ги оставя фиксирани – поне моделът се нивелира лесно.

И, разбира се – прозрачните части T8 не са „монтирани“ – оставил съм си ги за „след боята“.

Е – това е – след 1 час и 20 минути прогресът изглежда така:

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *