M142 HIMARS – стъпки 16b, 17 и 18

Три дни не съм работил над модела Trumpeter 01041 – M142 HIMARS. Днес поправям тази грешка с две стъпки и половина:

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Втората част на стъпка 16 – залепване на част D23. Бърза и лесна, Направих го след като завърших стъпка 17, което всъщност бих ви и препоръчал, ако сглобявате модела.

Упътване – стъпка 16
Упътване – стъпка 17

Стъпката е сравнително проста, но напасването на частите J19 към J15 (и, съответно – на J16 към J14) изисква внимателно пилене на едни дребни улейчета, които съединяват частите една с друга, за да могат да си паснат добре. Присъединяването им към „пода“ също е малко объркващо в началото, но като повъртите частите в ръце 30 секунди всичко си идва на място. След около 40 минути се получи това:

M142 HIMARS – стъпки 16b и 17
Упътване – стъпка 18

Първата част на стъпка 18 е елементарна – за около 5 секунди напасвате блока с ракетите и готово. НЕ ГО ЛЕПЕТЕ – първо трябва да се боядиса, което няма как да стане, ако е залепен!

Останалата част от стъпката беше лесна, дори – учудващо лесна. Обикновено тънките и дълги части – в случая C3 и C17 се напасват една към друга доста трудно, но тук нямах никакви проблеми.

И така – визуално прогресът след още 20 минути работа (общо един час днес):

M142 HIMARS – стъпка 18

Днес май ще поработя още малко по модела. Трябва да сложа едно рагу „Болонезе“ към обяд да се вари 4-5 часа, та през това време може и да ми дойде музата и да извадя камерата и аерографа.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *